U Mađarskoj više od milijun hektara isključivo državnih šuma uglavnom upravlja 22 šumarstva u državnom vlasništvu koje nadzire Ministarstvo poljoprivrede. SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. (SEFAG Zrt.) član je grupe poduzeća.

Tvrtka je smještena u jugozapadnoj Mađarskoj, južno od jezera Balaton, u Somogy županiji, a upravlja s 80.000 hektara šumarskog područja u državnom vlasništvu. (www.sefag.hu)

Znatan dio drva proizvedenog u našim šumama obrađuje vlastita pilana u Csurgóu. Naši drvni proizvodi uključuju rezanu drvenu građu, ploče, žljebaste podove, laminatne parkete, industrijske podove, izradu lamele gornjih slojeva višeslojnih drvenih podova. (www.cs-fa.hu)

Kao vodeća tvrtka za upravljanje divljim životinjama u Mađarskoj, jedna od osnovnih djelatnosti uključuje praćenje i upravljanje velikom divljači, posebno crvenim jelenom.

SEFAG Zrt. obavlja djelatnosti lova i upravljanja divljači u 103.000 hektara lovišta. Sve vrste velike divljači (crveni jelena, jazavac, divlje svinje, jelen, moufflon) mogu se naći tamo i loviti na naih osam zasebnih područja. Kvalitetu zaliha koju upravlja tvrtka definira šest lovišta od osam, koje su kvalificirane kao područja posebne namjene, s iznimno visokim genetskim vrijednostima. Kvaliteta zaliha crvenog jelena izuzetno je visoka. Od naših lovišta, Lábod područje obuhvaća oko 48.200 hektara, poznato po tome što je najveće neprekinuto lovno područje Mađarske, što ga čini izvanrednim lovnim mjestom. Područje južnog Somogya, koje se spušta do rijeke Drave, ima svjetski poznate dionice na kojima se može pronaći crveni jelen i divlji jelen. Nizinsko područje koje je pokriveno vodama, ribnjacima, poljoprivrednim i šumskim površinama, s razlogom se može nazvati izvanrednim. Količina i kvaliteta divljači koja se ovdje nalazi jedinstvena čak i čak i kada govorimo o međunarodnim razmjerima. (www.sefaghunting.com)

Osam lovišta s hotelom, 8 lovačkih domova, 2 lovačke kabine i 8 igrališta nude lovačke objekte koji ispunjavaju i najviše lovačke zahtjeve za lovce, te za manje ili veće grupe ili za one koji traže samo relaksaciju.

Smještaj koji nudi SEFAG Zrt. također je prikladan i za organiziranje poslovnih i obiteljskih događaja, prijema, konferencija za manji ili veći broj ljudi. Ovisno o mjestu boravka, opuštanje naših gostiju osigurano je i različitim sadržajima, društvenim sobama (sala za konferencije, dvorana za sastanke, restoran, blagovaonica, sobe za igranje bilijara i slično, sauna, masaža). Ljubitelji gastronomije mogu kušati specijalitete domaće i međunarodne kuhinje, i delicije spravljene od lokalnih sastojaka, kao i gastronomske delicije koje nudi hotelska kuhinja.

Nudimo razgledavanje znamenitosti i programe za kulturne i eko-aktivne turiste, kao i za školske izlete, pružajući izvrsne mogućnosti za nekoliko sati ili čak nekoliko dana izleta.

Park šume, arboretumi, staze u prirodi, sportska igrališta, šumska odmorišta, označene pješačke i biciklističke staze privlače turiste oko područja gdje nudimo i smještaj. Nešto više od 30 kilometara od jezera Balaton, šumska željeznica Meszetgnyő, koja se proteže duž trase od 9 km, slijedi vijugavu rutu između šuma i jezera, a otvoreni vagoni omogućuju prekrasan pogled na krajolik.

Za dulje školske izlete preporučujemo Šumarsku školu Sziágy, udaljenu nešto više od 30 kilometara do hrvatske granice. U srcu Kaposvara, stvorili smo Centar za posjetitelje Dom šuma, čiji je glavni cilj predstaviti vrijednosti šumovitih područja Somogy županije. U našim izložbenim prostorijama i interaktivnoj dvorani nudimo našim posjetiteljima interaktivnim igre, informativne pločama i „experience rooms“. (www.somogyierdokhaza.hu)

Zselic Park of Stars kompleks koji se nalazi u šumi Zseilc je jedinstvene vrijednosti širom svijeta, a također sadrži multifunkcionalnu zvjezdarnicu – uključujući planetarij, interaktivnu sobu, izložbeni prostor, teleskopsku kupolu i 25 m visoki vidikovac, odakle je vidljiva čak i Hrvatska za vedra vremena. Posjetitelji mogu naučiti ljepotama neba tijekom dnevnih obilazaka prirode i promatrati zvijezde tijekom noćnih obilazaka tijekom obiteljskih izleta i školskih programa. (www.zselicicsillagpark.hu)

Hotel Kardosfa*** Eko-turistički i konferencijski centar, kojim upravlja naša tvrtka, nalazi se na udaljenosti od 1 km od kompleksa, oko 20 km od Kaposvara, gdje se gostima nude izvrsni obroci i hotelski standard. 23 sobe u hotelu s 3 zvjezdice nude smještaj za ukupno 48 osoba. Konferencijska dvorana hotela sa 60 smještajnih kapaciteta je mjesto održavanja daljnjih treninga, konferencija, prijema, profesionalnih, korporativnih i obiteljskih događanja. U njoj se nalazi i lovna soba u zasebnoj zgradi, kapaciteta za 15 osoba. (www.kardosfa.hu)